donderdag 18 september 2008

Enkeltje onbeantwoord?

Ik vraag me wel eens af hoe het zou voelen. Wat voel je wanneer je een oproep voor jezelf in de Rails leest. En daar denk ik dus over na wanneer ik in een trein zit. Logischerwijs, want dat is zo'n moment dat je zelf ook naar andere mensen gluurt die langs je lopen of tegenover je komen zitten. En zeker toen ik een half jaar stage liep in Amsterdam en dus dagelijks in de trein zat en daadwerkelijk wel eens een Rails zag (op mijn sporadische treintochten van tegenwoordig zijn die dingen altijd spoorloos) vond ik die rubriek oproepjes altijd al het leukst om te lezen. Maar stel je voor dat je nu echt een oproep onder ogen krijgt aan jezelf gericht. Over mij zou vanavond misschien staan: 'ik vond je rode laarzen direct zo mooi', of 'ik vond dat jij -jonge vrouw met groene ogen en donkerbruin haar- zo beschaafd zachtjes praatte toen je telefoon kreeg'(best een wenselijk berichtje). Of vanavond misschien: 'Zelfs die donkere kringen onder je ogen waren bij jou nog een accessoire (twijfelachtige eer..). Maar nog meer vrees ik een danig bericht: 'Ik vond je zo schattig toen je met je mond open lag te slapen'. Hmm, ik weet het niet hoor, want wat doet iemand nou de stap zetten een berichtje te plaatsen? Dan voelde je tijdens die 20 minuten naar Alphen of het half uurtje tussen Breukelen en Utrecht wel echt een megaconnectie. Maar goed, volgende vraag: zou je erop antwoorden? Zou je willen weten wie de moeite heeft genomen die oproep te plaatsen, of knal je het berichtje op je prikbord en laat je het daarbij. Een vraag waar ik niet over na hoef te denken, maar vanavond wederom wel een prima slaapmiddel in de trein bleek!

4 opmerkingen:

C. zei

hnmmm interessante kwestie .. ik zou wel enorm nieuwsgierig zijn. En waarschijnlijk zou die nieuwsgierigheid het wel winnen ...

Roelien zei

inderdaad.... maar die rode laarzen zijn ook echt een eye-catcher ;)
als je het station maar niet mist als je ligt te slapen.
Liefs May

Gerjanne zei

haha, duidelijk een zussen gedachte... ik ben het met je eens dat het interessante kwestie is. Ik zou denk ik wel reageren op een originele oproep ;) toch grappig?

liefs GJ

p.z.p. zei

Zet me aan het denken!
Wellicht dat mijn slaaptoestand een oproep uitlokt van staatsbosbeheer of de houtzagerij.

Droom zacht mijn dochter ...

p.z.p.