woensdag 30 april 2008

Nachtelijk

En wat doe je dan, als je last hebt van slapeloosheid? Ik zou het niet weten, want het gebeurt zeer zelden dat ik niet direct in slaap val wanneer mijn hoofd het kussen raakt. Maar vanavond is zo'n zeldzaam moment dan toch daar. Terwijl mijn landgenoten op dit moment in een oranje outfit gehesen in polonaise door de straten hossen, lig ik met open ogen naar het plafond te staren. Ik zou ze net zo goed gesloten kunnen houden want mijn kamer is aardedonker. Maar het klinkt toch beter, met open ogen. Stel je even voor dat ik dus op mijn rug lig, anders waren mijn ogen niet naar het plafond gericht. Voor het dramatische effect laat ik mijn gevouwen handen rusten op de dekens. Prachtig shot.
Hoe dan ook, ik kreeg ineens een briljante ingeving. Want die zuinige momenten dat ik dus wél slapeloos in mijn bed vertoef, krijg ik meestal briljante ingevingen. En omdat die momenten zo weinig voorkomen, ligt mijn Moleskine en potlood nooit klaar voor notities op het nachtkastje maar ergens op een stapel op mijn bureau. Dus moet ik op die zeldzame slapeloze momenten met briljante ingevingen ook nog eens mijn bed uit. Maar als je toch niet slaapt... Ik bedacht me nu opeens dat ik op dit blog pagina's volschrijf over cultuurschokken, koffiedates, bibliotheken en andere avonturen, maar nog geen voorbeeld van mijn scriptieonderwerp heb gegeven! Dat kan natuurlijk zo niet langer. Omdat mijn onderwerp erg vernieuwend, verfrissend en paradigma-verschuivend is (Duh.) kan ik me voorstellen dat niet iedereen zich voor kan stellen hoe een cartoon map eruit ziet. Welnu, dat is ongeveer alsvolgt.
...
Nu zou ik de boel kunnen omschrijven zoals ik ook al voor mijn scriptie inleiding hebt gedaan, maar liever gebruik ik een van de kaarten in kwestie even op de manier waarop meeste historici kaarten gebruiken. Als ze het bestaan van cartografische bronnen überhaupt onderkennen, maar dat terzijde. Ik gebruik de kaart gewoon even als plaatje, als fijne illustratie.Zo is dan voor jullie wel iets duidelijker hoe mijn bronnen eruit zien. Nu eens kijken of deze nachtelijke activiteit me genoeg vermoeid heeft om in slaap te kunnen vallen. Anders wordt dat toch een pagina of wat voor de scriptie tikken. (Ik zet echter in op de eerste optie...)

(Serio-comic War Map / for the year 1877 / by F.W. Rose.
F.W. Rose is de centrale figuur van mijn scriptieonderzoek.)

5 opmerkingen:

Sun zei

Nerd : )

ik ben trots op je!!

xxxx

Roelien zei

Ik kan me alleen maar aansluiten bij Sun :D

Het is maar goed dat ik een paar dagen vrij heb, want met dat moordende tempo waarmee jij je blogs schrijft ;)!

Liefs May

d.w.p. zei

Zo'n kaart lijkt mij een regelrechte nachtmerrie!

Maar ja, smaken en studies verschillen.

d.w.p.

Anoniem zei

van de fraaie tekening op de kaart zou je spontaan slapeloos worden.Dat beest kijkt naar je.
groeten Janke

Anoniem zei

hey mar,

je blijft leuk schrijven.. lig hier constant dubbel, en met mij mijn collegae. ;)
de weps, de inktvis.. bent wel met veel dieren bezig deze tijd...

ik zie je snel weer, en dan zal ik eens de hp sfeer proeven.

Groetjes GJ