donderdag 21 februari 2008

Rendez-vous achter gesloten (saloon-)deuren

Hoe zou het komen? Wat veroorzaakt die weerstand in mij.. Is het mijn streng calvinistische opvoeding geweest (die streng noch calvinistisch was, maar dat klinkt gewoon zo bijzonder lekker)? Is het iets nederlands? Komt het door een luxeleventje en stap ik nu de echte wereld in? Door mijn jarenlange kampeerervaring kan het dat laatste niet zijn. Hoe het ook komt, ik heb een hekel aan het gebrek aan privacy in de wc's hier in het gebouw. Gedeelde toiletten, ach: dat zijn we na jaren in onderwijsinstellingen natuurlijk wel gewend. Af en toe de voeten van je buurvrouw kunnen aanschouwen, die schok ben ik op de basisschool al te boven gekomen. Hier ben ik naar een volgend level doorgegaan. De toiletten zijn gemixt, dus mannen en vrouwen gebruiken dezelfde toiletten. Opeens wordt het nodig de bril af en toe weer naar beneden te knallen. Ja knallen, want ik laat 'm lekker stuiteren hoor. Ik raak het ding zo min mogelijk aan dus laat hem gewoon los als er genoeg vaart is gemaakt om beneden te landen. En vertel me nu niet dat er meer bacteriën op een openbaar toetsenbord zitten, ik durf te wedden dat het er alsnog een heleboel zijn op een wc-bril. Aanwezigheid van een bril verklapt trouwens al wel dat er in ieder geval echte toiletten zijn, gelukkig zijn ze hier het stadium gat-in-de-grond-goed-mikken al voorbij!
Maar meest bizarre feature aan onze toiletten is de deur. Het toiletblok heeft twee toiletten, elk met een minideurtje ervoor. Ze doen me altijd denken aan van die saloon-deuren. Bij de gemiddelde Fransoos die achter de deur gaat staan, zie je waarschijnlijk voeten, onderbenen en verder niks. Maar als ik achter zo'n deur opsta (omstandigheden zijn wel voor te stellen, daarover treed ik niet in details) dan kijk ik er gewoon overheen. In het ergste geval recht in de ogen van een wachtende. Ik heb behoefte aan wat privacy! Én voor mezelf én trouwens ook omdat ik niets van mijn buurman hoef te horen. Het genoegen waarmee sommige mensen in de pot klateren (of plónzen..), vergezeld door zuchtjes van opluchting, ik wil het niet weten. En dan wil ik al helemaal niet weten welk gezicht erbij hoort.
Beste tactiek so far: zo vaak mogelijk andere schoenen aan zodat ik aan mijn voeten niet snel herkend word. En na toiletbezoek een sprintje terug naar mijn gang trekken, dit om gezellige postklater-babbels te vermijden. Laat mij eerst maar even mijn handen wassen, zo heb ik dat vroeger als net meisje geleerd namelijk.

5 opmerkingen:

Roelien zei

Hier in Nederland heb je dat soort deuren bij de H&M. Ik heb me laten vertellen Door iemand die ook vrij lang is dat het omkleden in zo'n pashokje ook geen feest is....
Bedankt voor je gezelligheid afgelopen weekend en tot snel!
Liefs en Bisous Mai

p.s.p. zei

Ik ben toch wel blij dat er enig lutheranisme in mijn leven is gekomen en dat ik dat ook door kan geven.

Tja tja ... het [publiek leven heeft zo zijn sschaduwkanten. Dan wordt een Tsjechische camping wellicht nog een luxe!

Dame, pluk de vruchten van je opvoeding en je eigen inzicht (!)en loop inderdaad met gepaste snelheid en gewassen handjes maar tres vite terug in de anonimiteit van de massa.

Verder details hoeven we inderdaad niet te weten. Naast de dichte ogen blijven de oren en neuzen nog over.

Tot snel.

p.s.p.

Lidewij zei

Hahaha... heeel herkenbaar Marleen! Zowel de gedeelde-wc- frustratie als het over-de-deur-heenkijk-probleem ;)
Ik neem aan dat je lieve zus op mij doelt in haar reactie. Vooral de Veromoda is nogal goed in het maken van pashokjes met lage deuren. Tja...om nou de hele tijd te bukken?! Je zou denken dat ze in Nederland rekening houden met al die lange mensen.
Vond het leuk om je weer even te zien afgelopen weekend! En al veel reacties op je Parijse kapsel gehad?
X

Anoniem zei

hihihihihihi, dat wordt wat straks, als ik als uberlange smurf bij je op bezoek kom, misschien moet ik dan een bivakmust opdoen, zodat ze me niet à la minute zullen herkennen als ik daarna langs je huisgenoten loop....hahahahaha of gewoon 24 uur niet naar de wc gaan, dat kan natuurlijk ook ;-).
kus! Maltamaat

Anoniem zei

We kunnen het campingemmertje wel voor je meenemen.Dat is toch multifunctioneel.
Liefs en tot donderdag.
Janke