zondag 20 januari 2008

The Return of The Grijns

Na de zwarte berichtjes van begin deze week kan ik gelukkig weer wat andere geluiden laten horen. Alle lieve berichtjes vanuit Nederlands hebben daar aan bijgedragen, en gelukkig kwam ik er in de loop van de week achter nog steeds verliefd op deze stad te zijn. Alle administratierompslomp (pasjes etc.) nog een keer doorstaan stond niet echt hoog op mijn wish list maar verliep toch soepel, als ware ik een professioneel bureaucratie-doorloper. Nieuw paspoort is in de maak (met de meest afschuwelijke pasfoto allertijden: moest ik maken in een machine in de hal van de ambassade. Omdat ik geen 'eigen' geld meer had en mijn geleende geld niet wilde verspillen nam ik geen risico met de nieuwe richtlijnen en keek zo serieus mogelijk. Resultaat: een foto waarop ik zo gecast zou kunnen worden als zombie in Buffy the Vampire Slayer..) en ik heb uiteindelijk na 3 pogingen ook weer een nieuwe studentenpas weten te bemachtigen. Die ik diende te betalen met -jawel- een cheque. Voor het enorme bedrag van € 7,62 was een cheque de enige optie, dus werd ik naar La Poste gestuurd om daar een cheque te laten maken. De beamte aan het loket kon niet geloven dat ik geen cheques had ('Nederlandse rekening? Dat is toch Europa, dan mag je je cheques hier gewoon gebruiken hoor!' 'Nou meneer, in Nederland hebben we het cheque-systeem een jaar of vijf geleden al gelaten voor wat het is.') 6 euro extra lichter (voor de moeite) had ik gelukkig uiteindelijk toch mijn kaart te pakken. Mét een normale foto, want mijn vorige foto stond nog in het systeem. Pfieeuw.
Verder had ik dit weekend mijn eerste bezoek, ben ik in Disneyland geweest en heb ik mede daardoor de Grijns weer volledig teruggevonden. Als afsluiter voor dit korte berichtje een opsomming van wat van die oorzaken voor The Return of the Grijns:
- de meneer die op Place de Vosges aan Patries en mij (chillend op een bankje) vroeg: 'Voulez-vous faire connaissance?' Euh, NON?
- de sticker die ik op een Parijse scooter zag met de tekst J'aime rien, je suis Parisien
- de heerlijke brunch in Le Marais vandaag
- het met 10 man gratis binnenkomen van een hippe club omdat een van ons iemand kende die weer iemand kende die de portier kende. Génial!
- De Teacups in Eurodisney (briljant, evenals Dombo trouwens)
- Mijn nieuwe Moleskine die nu alweer een paar topwinkels/cafés/bars bevat!

4 opmerkingen:

Channah zei

He lief!

Wat fijn om te horen dat je het geluk weer hebt gevonden daar!! Mijn grijns is een beetje bevroren hier (tis -20...), maar de sneeuw blijft leuk (weet nog niet voor hoe lang) en binnenkort gaat er dan echt serieus geskied worden!! Onze tijden in het LAK worden niet echt bevorderend gevonden wat betreft het quebecois; vind het nog steeds maar een vreemd taaltje. Hoop dat je de grijns vasthoudt komende week en veel succes met de studie!!

Dikke zoenen,

Channah

jam zei

Jeej gelukkig, de grijns is terug! Maar ik moet toegeven, als dat na disneyland niet gelukt zou zijn, zag ík het zelfs somber voor je in;) Je bent toch wel in de geniale space mountain geweest he :D Trouwens, het is hier echt kaa uuu tee weer dus ik hoop dat t snel maart wordt en ik in de trein kan stappen om vervolgens bij jou in t zonnetje uit te stappen!!
xx
ps. kun je niet vragen of ze die malle woordverificatie uitzetten? ik voel me net zo'n mongool, alsof ze even checken of ik wel kan typen ;)

p.s.p. zei

Marlène,

tres bon om alles te lezen. 'k Ben wel heel benieuwd naar dat portret dat in de ambassade ligt te wachten om opgenomen te worden in de files van interpol. Herkenning zal in de toekomst geheid mislukken als jij de hervornden grijns weer vasthoudt. Advies: ga dus in een depri-houding naar de ambassade om dat boekje op te halen.
Plezier in het Parijsse leven: tu es Parisienne.
Au revoir. (nog 5 weken trainen, ik lig op schema)
psp

Janke zei

Fijn dat het weer goed gaat.Nu een ketting aan je tas en een oog in je been. Veel plezier met alles.Herkende je nog wat in Disney?Bijv het stoeltje in het restaurant?Kan je opgevouwen op liggen.Liefs.