vrijdag 4 januari 2008

Daar zit ik! Na een dag reizen die niet al te hoopvol begon: zware tas en koffer en ik had al spierpijn.. Werd bovendien toen de trein aan kwam rijden ineens toch maar wel zo zenuwachtig dat de gedachte de trein te missen alsnog even door mijn hoofd spookte. Gelukkig was die gedachte met een seconde weer verdwenen, omdat ik mijn bagage die trein in moest werken én mijn lieftallige 6koppige uitzwaaicomité gedag diende te zeggen en deze combinatie dan het liefst op een niet al te contactgestoorde wijze uit moest zien te voeren. Dat lukte gelukkig, en toen mijn uitzwaaiers ook nog eens een stukje met de trein mee gingen rennen, dachten de conducteurs die bij mij in de trein stonden dat ik een beroerte van het lachen kreeg. Kijk, dat zijn de betere manieren om gedag te zeggen!

Was Den Haag nog niet uit of ik zat mijn cadeautjes met teksten van de uitzwaaiers al te bekijken. Waarop trouwens de mannen naast mij in de coupé eveneens dachten dat ik niet helemaal lekker was, gezien het gelach en gekir dat dit in mij losmaakte. Treinreis was verder prima, na Brussel is het nog een kwestie van heel even tukken en je bent opeens op Gare du Nord! Tukken leek mij een schappelijke manier van de treinreis doorkomen, dus zo geschiedde. De slaapkreukels verdwenen echter wel direct uit mijn gezichtje toen ik in Parijs aankwam, nu nog met al die spullen bij de Cité Universitaire de Paris aan zien te komen! Gelukkig wist ik welke lijn te nemen en kwam ik daar mét alle spullen én kaartje veilig terecht. Bij het uitstappen bij halte Cité Universitaire kwam ik terecht in een soort betonnen tempeltje (tenminste daar deed het mij gisteren tijdens mijn gezwoeg met bagage aan denken) en toen ik daaruit opsteeg (lang leve de roltrap!) doemde de Cité voor mij op. Niet slecht, zeg ik!

Moest me melden bij het bureau voor korte verblijven en na daar wachtend een half uurtje te hebben uitgepuft (gesloten tussen 13 en 14 u) mijn sleutel(kaart!) gekregen, betaald en mijn kamer opgezocht. De Residence Robert Garric zit in een van de vleugels van het hoofdgebouw. Veel gangen met in totaal ongeveer 70 kamers denk ik. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte met een piano, banken, tv en daarbij een keuken. In de keuken heeft iedereen een eigen kastje met slot erop en verder deel je een koelkast met ongeveer 10 kamers. Dat is dus wel prima! Je moet alleen alles zelf kopen wat betreft keukenspullen: pan, bord etc etc. Gelukkig had ik twee mokken en Sun's eierlepeltjes al ingepakt, kon ik vanochtend in ieder geval mijn cereals eten! (Supermarkt is gelukkig om de hoek te vinden)
Toiletten en douche zijn aan het einde van de gang. Bij al je voortbewegen door het gebouw dien je je sleutelkaart meenemen, omdat ook voor het openen van de de douchedeur die kaart nodig is.

Vind het hier prima! Ok, ik word misschien niet heel wild van donkerbruin hout en zou er dus ook niet mijn HELE kamer mee vol zetten, maar ik heb in ieder geval genoeg ruimte in mijn kamer. Grappig detail is wel dat mijn voeten over de rand van het bed steken, leuk zo'n Frans bed!

Na een nacht van 13 uur (ok ok, maar het was even nodig) hoog tijd om nu op stap te gaan. Mijn thuisbasis is in ieder geval op orde. Ik ga nu even een koffie drinken in het cafeetje beneden in de hal en dan lekker de stad in. Ben benieuwd wanneer ik een volgende bericht zal posten, want ik heb zo'n vermoeden dat deze stad mij binnen no time meegesleurd heeft in een HuizenHoge Parijs-Verslaving! ;)

7 opmerkingen:

HomieA zei

Hahaha, 13 uur slapen!
Gelukkig het is nog echt Marleen al is het dan in Parijs!! ;-) Smurf vindt 13 uur slapen ietwat overdreven, maar ach het zei je vergeven.
Gebouw ziet er mooi uit! En kamer is gelukkig nog kleiner dan op het Noordeinde ;-)!
Geniet ervan! xHomieA

Anoniem zei

Lieve mar, nu al een mooi verhaal!!! Hoop dat je t fantastisch gaat hebben, een heleboel leuke gangvrienden maakt en niet te vaak je sleutelpasje vergeet.. Ik kijk alweer uit naar je volgende verhaal!
kuss Floor

Anoniem zei

Chick, wow! Ziet er verdomde goed uit (ik ben ook spontaan groen van jaloezie geworden).. Hopelijk heb je tussen je verslaving toch snel een beetje tijd voor een nieuw verhaal! Kussie Linde

Sun zei

Hahahaha wat ben je toch grappig :) Denk dat jouw log een kruising wordt tussen een reisdagboek en de nieuwste chick-lit. Ik maakte me gister wel degelijk zorgen toen ik je met al die kilo's (wat was het, 40 ofzo?) zag zeulen, maar zoals t jou betaamt is het helemaal goed gekomen. Op naar het volgende blog uit la France. Zucht! xx die van de eierlepeltjes

Anoniem zei

Jee! Ik geniet nu al van je verslagen, hoop dus dat je het niet zó druk gaat krijgen dat je daar geen tijd meer voor hebt... Ik hang aan je lippen!
Liefs Lisa

Anoniem zei

stoer avontuur, en je schrijft leuk, houd ons op de hoogte van je verhalen!! x Ineke

Cousin AM to PM zei

Sowieso dat jij die kaart multiple times gaat vergeten en je straks half naakt richting douche galloppeert, er dan achter komt dat je je kaart bent vergeten en dus niet de douche in kan én niet meer je kamer in kan snellen. Gnagna... als je tenminste gedeeltelijk dezelfde genen hebt als ik. En dat zit er dik in! ;-)
Ziet er verder verdraaid goed uit daar! Ik begin al met sparen...
xxx