zondag 16 december 2007

Residence Noordeinde, for the time being

Het is nu zondagavond, 21 uur. Mijn laatste paper voor de Leiden-term moet er vanavond uit geperst zien te worden, al weet ik nog niet precies wanneer. Met een blikje RedBull in de hand installeer ik me achter mijn laptop. Dit lijkt me een mooi moment voor 't eerste bericht op mijn blog in het kader van mijn komende half jaar in het buitenland.
Ik heb de rest van mijn avond al gespendeerd aan het vullen van verhuisdozen, dus een deel van mijn spullen is nu al uit Leiden weg. Mijn ouders kwamen bij mijn zus eten in Leiden, en dus kon er achterin hun nieuwe megabolide vast een verhuisdoos of wat mee. Vreemde gewaarwording om spullen in te pakken die je sowieso een half jaar niet meer zult zien. Beangstigender is de gewaarwording dat ik nu toch echt moet gaan bedenken welke spullen er mee gaan naar Parijs. Dat wordt een ware veldslag! Welke boeken neem je mee (als in, max 3 want ze wegen megaveel maar een paar maanden ZONDER boeken lijkt me te schokkend. Ik pak mijn boeken zelden zomaar uit de kast, maar ik vind het toch prettig naar ze te kijken als ik voor de buis hang), welke spijkerbroeken, jurkjes, welke schoenen? (Dat zijn de grotere vragen in het leven van een studente die drie maanden in de Mode Hoofdstad gaat wonen. :) )
Ik heb nog geen flauw benul welke vakken ik precies ga doen aan de Sorbonne, dus kan ik ook nog niet bedenken wat ik daarvoor mee moet nemen. Ik vermoed dat vriend Palmer met zijn A History of the Modern World een plekje gaat veroveren in mijn koffer, al betekent dat wel dat ik andere dingen daarvoor thuis moet laten, gezien het ding zo'n kilo of 2 weegt. Maar verdere studievoorbereiding is momenteel nog onmogelijk. Dat is natuurlijk ook wel zo lekker de komende weken, straks kan ik niets meer doen totdat ik mijn eerste meeting op de Sorbonne heb. Ach, zo gek nog niet! Voor het zover is, moet dit laatste paper echter wel af. Ik drink mijn blikje leeg en open mijn Word bestand. In mijn halflege kamer aan het Noordeinde stort ik mij nu nog even op de Britse Welvaartstaat. Maar ik weet waar ik van dromen zal, als ik vannacht mijn laptop dichtklap.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Excellente student van me! Daar ga je bijna :) Mooie blog en leuk verhaaltje! Kus San

Anoniem zei

ik weet ook waar ik over zal dromen vannacht, wellicht wel hetzelfde als jij ;-) hahahaha
liefs
maltamaat de gekste